Turen går til Gdansk

I januar måned 2020 var jeg endnu engang så heldig, at jeg var inviteret med til Makeables årlige udenlandske julefrokost. Denne gang gik turen til Gdansk i Polen.

Seværdigheder i Gdansk

Her kommer en beskrivelse af de seværdigheder som jeg så i Gdansk.

Gdansk by

Gågaden/centrum i Gdansk er en super hyggelig og fyldt med gamle velbevarede bygninger fra middelalderen – fyldt med historie.

Gdansk byGdansk byGdansk by

Floden Motlawa

Motlawa er en flod som løber lige igennem centrum af Gdansk.

GdanskGdansk

St. Mary’s kirke

Basilika for antagelse af den velsignede jomfru Maria eller blot St. Marys kirke er en romersk-katolsk kirke, som blev bygget i 1343 og som stod færdig i 1502. Kirken har en kapacitet på 25.000 personer og har et 80 meter højt klokketårn, som hvor man som turist kan komme helt op i og derfra have muligheden for at kunne kigge ud over hele Gdansk.

St. Mary’s kirke udefraSt. Mary’s kirke indefraSt. Mary’s kirkes klokketårn indefraUdsigten fra St. Mary’s kirkes klokketårnUdsigten fra St. Mary’s kirkes klokketårnUdsigten fra St. Mary’s kirkes klokketårn

Stor Arsenal (Wielka Zbrojownia)

Wielka Zbrojownia også kendt som Great Amory eller Stor Arsenal, er et arsenal bygget i perioden 1602-1605. Wielka Zbrojownia blev bygget da indbyggerene i Gdansk forberedte sig på krig og samtidig frygtede at de ikke kunne skaffe krigsudstyr nok.

Wielka ZbrojowniaWielka Zbrojownia

Neptun springvandet

Neptun springvandet eller Neptunfontænen, som det også kaldes, er et flot monument bygget til ære fra den romerske havgud.

Neptun Springvandet i Gdansk
Neptun Springvandet i Gdansk

Priser i Gdansk

Her kommer en summering af prisniveau i Gdansk sammenlignet med prisniveauet i Danmark.

Skriv en kommentar