Boghvedegrød til baby

Boghvedegrød til baby

Da Kesia skulle begynde at introduceres til rigtig mad, så var en af de ting vi lykkedes rigtig godt med boghvedegrød.

Boghvedegrød har en mild smag og er nem at spise på grund af sin fine og bløde konsistens. Samtidig var boghvede en af de ting, som vores sundhedsplejerske fremhævede, som en af de ting som er rigtig gode for små børn og babyer. Boghvede indeholder nemlig meget protein, flere forskellige mineraler og kalk og er samtidig glutenfri.

Boghvedegrød er desuden rigtig nem at lave og det det tager ikke mere en 5 minutter at lave en portion, som så efterfølgende skal køle lidt af, før den er klar til servering.

Boghvedegrød til baby

Opskrift på Boghvedegrød til baby

Til ca. 1 personer

Ingredienser

Boghvedegrød

Fremgangsmåde

Boghvedegrød

1

Pisk boghvedemel og vand sammen i en lille gryde eller kasserolle.

2

Bring gryden i kog under konstant piskning og lad det simre i 2 minutter.

3

Tag gryden af varmen og tilsæt smør og rør det hele rundt, mens smøren smelter ind i boghvedegrøden .

4

Lad boghvedegrøden køle ned indtil den har en temperatur omkring 37 grader og rør så modermælkserstatning ind i majsgrøden.

Server boghvedegrøden herefter.

Hvad synes du om denne opskrift?

Klik på en stjerne for at angive bedømmelse

Gennemsnitsbedømmelse 4.2 / 5. Bedømmelser: 40

Ingen bedømmelser endnu

8 kommentarer til “Boghvedegrød til baby”

    • Hej Natalie 🙂 I opskriften er det 1 spsk. pulver modermælkserstatning, men du kan sagtens bruge flydende modermælkserstatning eller rigtig modermælk.

      Svar
  1. Er der forskel på, om man tilsætter mme pulver før det koger eller som du gør, når det er kogt og man tager det af blusset?

    Svar
    • Hej Kamilla 🙂 I forhold til smagen er der ikke den store forskel. Dog er der enkelte mineraler og vitaminer i modermælkserstatning som kan blive ødelagt ved temperaturer over 37 grader og derfor er det bedste først at tilføje modermælkserstatning efter at grøden er taget af varmen og kølet lidt ned.

      Svar
    • Hej Sophie 🙂 Det kan du i princippet godt, men jeg vil ikke anbefale det, da grøden bliver meget klæg af det. Når du laver den uden MME og smør, så kan den dog sagtens holde i køleskabet i 2 dage, hvis du vil lave en lidt større portion.

      Svar

Skriv en kommentar