Kylling Katsu

Kylling Katsu

Kylling Katsu (Eller Chicken Katsu) er en japansk ret, som består af paneret kyllingebryst, karrygrøntsagssauce og ris.

Navnet Kylling Katsu stammer fra de to ord “Katsu” og “Katsu Curry”. “Katsu” er en japansk snack, som består af pankopaneret kyllingebryst og “Katsu Curry” er ris og karrysauce.

Kylling Katsu er relativt nem og hurtig at lave.

Kylling Katsu

Opskrift på Kylling Katsu

Til ca. 4 personer

Ingredienser

Kylling

Karrysauce

Tilbehør

Fremgangsmåde

Karrysauce

1

Skær kartofler, gulerødder, løg i grove tern og riv hvidløg og ingefær fint.

2

Varm olie i en gryde og tilsæt karry og varm karryen grundigt.

3

Tilsæt kartofler, gulerødder, løg, hvidlæg og ingefær til gryden og vend det hele rundt.

4

Tilsæt vand til gryden, så grøntsagerne lige præcis er dækket af vand.

5

Tilsæt hønsefond/hønsebouillon til gryden og lad det hele koge, indtil grøntsagerne er møre (ca. 10 minutter).

6

Tag gryden af varmen og fjern et par dl. vand fra gryden.

7

Blend grydens indhold til en samlet masse og tilsæt kokosmælk til gryden.

8

Smag karrysaucen til med salt og peber.

Ris

9

Sæt ris til kogning i en gryde eller en riskoger.

Kylling

10

Skær kyllingebrysterne i brede strimler (På den lange led) og bank stykkerne lidt flade.

11

Lav tre paneringsstationer (En med hvedemel blandet med salt og peber, en skål med sammenpisket æg og en med panko rasp).

12

Paner kyllingestykkerne ved først at vende dem i melblandingen, så æggemassen og til sidst panko raspen.

13

Varm en pande med olie og steg kyllingestykkerne indtil de er gennemstegte og paneringen er flot gylden (Ca. 4 minutter på hver side).

Servering

17

Server kyllingestykker, ris og karrysauce sammen og anret eventuelt med basilikum, purløg eller sesamfrø.

Hvad synes du om denne opskrift?

Klik på en stjerne for at angive bedømmelse

Gennemsnitsbedømmelse 5 / 5. Bedømmelser: 1

Ingen bedømmelser endnu

Skriv en kommentar