Påskekys

Påskekys

Selvom jeg er tosset med at bage, er det bare ikke altid, at tiden lige er til det. Det gælder også i højtiderne. Forleden skulle vi til kombineret fødselsdag og påskefrokost, og vi ville selvfølgelig gerne bidrage med en kage. Tiden var der bare ikke til at lave det helt store påskevidunder af en kage. Derfor blev de disse små påskekys i stedet. De var et hit hos børnene.

Det er en helt almindelig “kedelig” marengs i påskeklæder, og den tager ingen tid at lave, når bortses for “tørretiden”.

Der skal bruges lige dele æggehvider, sukker og flormelis, så der kan med fordel tages udgangspunkt i en eller to bægre æggehvider, afhængig af hvor mange påskekys der skal kreeres. Vej æggevidderne af, og anvend tilsvarende mængder sukker og flormelis. Ud af nedenstående portion fik jeg 14 påskekys.

Påskekys

Opskrift på Påskekys

Til ca. 14 personer

Fremgangsmåde

Påskekys

1

Pisk æggehviderne helt stive. Du kan med fordel tjekke, om æggehviderne er stive nok, ved at vende skålen på hovedet.

2

Tilsæt sukkeret lidt efter lidt og tilsæt herefter gul pastafarve. Bliv ved med at piske, til sukkeret er opløst. Du kan tjekke om sukkeret er opløst i marengsmassen ved at gnide en smule af marengsmassen mellem fingerene.

3

Sigt flormelis og vend den forsigtigt rundt i marengsmassen.

4

Tag en lille smule af den gule marengsmasse fra i en lille skål og tilsæt orange pastafarve.

5

Put en stor rund tylle i en sprøjtepose og fyld herefter den gule marengsmasse på sprøjteposen. Påskekyllingernes kroppe sprøjtes som to “kugler” ovenpå hinanden. Lav lidt plads mellem påskekyllingerne, så du kan komme til, når du skal sprøjte næb på.

6

Put en lille rund tylle i en sprøjtepose og fyld herefter den orange marengsmasse på sprøjteposen. Sprøjt forsigtigt næp på påskekyllingerne.

7

Lad dine påskekys hvile i ca. 20 minutter. Du kan med fordel tæde ovnen på 80 grader varmluft.

8

Bag dine påskekys ved 80 grader varmluft i 1,5 time. Når dine påskekys er færdigbagte, sætter du ovnlågen på klem (brug evt. en trægrydeske), og lader dine påskekys køle af i ovnen.

9

Tegn øjne på dine påskekys med sort pastafarve eller en sort fødevaretusch. Her er øjnene tegnet ved hjælp af en lille pensel og sort pastafarve.

Hvad synes du om denne opskrift?

Klik på en stjerne for at angive bedømmelse

Gennemsnitsbedømmelse 4.5 / 5. Bedømmelser: 6

Ingen bedømmelser endnu

2 kommentarer til “Påskekys”

    • Hej Julie

      Mange tak for din kommentar 🙂 Marengs kan i princippet holde sig i flere måneder, men vi synes de smager bedst hvis de ikke får lov til at stå mere end et par uger. De kan sagtens laves nogle dage i forvejen uden at det går ud over smagen. Vi plejer at opbevare dem i en lufttæt beholder.

      Svar

Skriv en kommentar