Her har den almindelige moussekage fået følgeskab af en crispy bund.
Moussen bør stå i fryseren natten over for at være sikker på, at den kommer til at stå skarpt.
Jordbærdrømmene lavede vi til vores datters 1 års fødselsdag, hvor der naturligvis var lyserød tema.
Opskrift på Små jordbærdrømme
Til ca. 12 personerIngredienser
Jordbærmousse
-
citronsaft 3 bladefrosne jordbær 200 g.citronsaft 2 spsk.sukker 80 g.vaniljepulver 1 tsk.piskefløde 1.75 dl.græsk yoghurt 125 g.
Bund
-
karamelliseret hvid chokolade 250 g.
Fremgangsmåde
Jordbærmousse
1De 4 blade husblas lægges i blød i koldt vand.
2De frosne jordbær koges i en gryde sammen med citronsaft, sukker og vaniljepulver. Lad ingredienserne koge et par minutter og blend herefter med en stavblender. Når massen er blendet, sigtes den og husblads vrides op og tilsættes. Massen sættes herefter på køl.
3Fløden piskes til flødeskum og græsk yoghurt tilsættes. Jordbærmassen vendes forsigtigt i, når jordbærmassen er blevet lunken.
4Hæld jordbærmoussen på forme og stil dem i fryseren.
Bund
1Mandlerne ristes af på en tør pande. Halvdelen af mandlerne hakkes groft, mens den anden halvdel blendes helt fint.
2Begge slags mandler blandes med karamelliseret chokolade, puffede ris og flagesalt.
3Læg et stykke bagepapir på et stort skærebræt. Hæld massen ud på bagepapiret og bred det ud med en grydeske. Læg herefter et nyt stykke bagepapir ovenpå massen. Brug nu en kagerulle til at rulle massen ud med. Rul ud indtil massen er ca. 1 cm. tyk. Stil på køl i 5-10 minutter.
4Tag massen ud af køleskabet og udstik 12 bunde i samme størrelse som formene der anvendes til moussen. Stil herefter på føl igen i 30 minutter, hvorefter bundene brækkes fri.
5Når jordbærdrømmene skal samles, skubbes mousserne forsigtigt ud af formene og placeres på bundende. Lad jordbærdrømmene tø op i køleskabet i ca. 1,5 time.