Små jordbærdrømme

Små jordbærdrømme

Her har den almindelige moussekage fået følgeskab af en crispy bund.

Moussen bør stå i fryseren natten over for at være sikker på, at den kommer til at stå skarpt.

Jordbærdrømmene lavede vi til vores datters 1 års fødselsdag, hvor der naturligvis var lyserød tema.

Små jordbærdrømme

Opskrift på Små jordbærdrømme

Til ca. 12 personer

Ingredienser

Jordbærmousse

Bund

Fremgangsmåde

Jordbærmousse

1

De 4 blade husblas lægges i blød i koldt vand.

2

De frosne jordbær koges i en gryde sammen med citronsaft, sukker og vaniljepulver. Lad ingredienserne koge et par minutter og blend herefter med en stavblender. Når massen er blendet, sigtes den og husblads vrides op og tilsættes. Massen sættes herefter på køl.

3

Fløden piskes til flødeskum og græsk yoghurt tilsættes. Jordbærmassen vendes forsigtigt i, når jordbærmassen er blevet lunken.

4

Hæld jordbærmoussen på forme og stil dem i fryseren.

Bund

1

Mandlerne ristes af på en tør pande. Halvdelen af mandlerne hakkes groft, mens den anden halvdel blendes helt fint.

2

Begge slags mandler blandes med karamelliseret chokolade, puffede ris og flagesalt.

3

Læg et stykke bagepapir på et stort skærebræt. Hæld massen ud på bagepapiret og bred det ud med en grydeske. Læg herefter et nyt stykke bagepapir ovenpå massen. Brug nu en kagerulle til at rulle massen ud med. Rul ud indtil massen er ca. 1 cm. tyk. Stil på køl i 5-10 minutter.

4

Tag massen ud af køleskabet og udstik 12 bunde i samme størrelse som formene der anvendes til moussen. Stil herefter på føl igen i 30 minutter, hvorefter bundene brækkes fri.

5

Når jordbærdrømmene skal samles, skubbes mousserne forsigtigt ud af formene og placeres på bundende. Lad jordbærdrømmene tø op i køleskabet i ca. 1,5 time.

Hvad synes du om denne opskrift?

Klik på en stjerne for at angive bedømmelse

Gennemsnitsbedømmelse 5 / 5. Bedømmelser: 2

Ingen bedømmelser endnu

Skriv en kommentar