Croque Madame

Croque Madame

En ret der deler vandene lidt herhjemme (Jeg elsker den og Kate er ikke så begejstret for den) er Croque Madame.

Croque Madame er en form for toast, som består af surdejsbrød, bechamelsauce, sennep, skinke, ost og et spejlæg. Den benyttes mest som morgenmad, men herhjemme kan vi også sagtens finde på at få den til aftensmad.

Croque Madame er en fransk ret, som stammer fra de franske cafeer og navnet stammer fra de franske ord croque (“bid”) og madame (“frue”).

Croque Madame findes også i en udgave uden spejlæg – denne hedder Croque Monsieur.

Croque Madame

Opskrift på Croque Madame

Til ca. 4 personer

Ingredienser

Bechamelsauce

Øvrige ingredienser

Fremgangsmåde

Bechamelsauce

1

Smelt smør ved lav varme i en gryde.

2

Rør mel sammen med smør og varm det hele igennem et par minutter under piskning.

3

Tilføj mælk lidt efter lidt stadig under piskning.

4

Tilføj revet Gruyére og lad det smelte sammen med resten af saucen.

5

Smag til med salt, peber og muskatnød og stil saucen til side.

Samling af Croque Madame

6

Skær halvtykke skiver af brøddet (1-2 cm) og smør hver skive med et meget tyndt lag sennep (Pas endelig på med at sennepen ikke tager overhånd).

7

Kom derefter en god spsk. Bechamelsauce på halvdelen af brødskiverne (Bundene), læg skinken ovenpå og kom igen en god spsk. Bechamelsauce  ovenpå skinken.

8

Læg de øvrige skriver brød (Toppene) ovenpå bundene med sennepssiden nedad og top med endnu en god spsk. Bechamelsauce og revet Gruyére.

9

Bag Croque Madamerne i oven ved 180 grader varmluft i 10-15 minutter (Indtil brødet er sprødt på siderne og osten på toppen er smeltet).

10

Imens Croque Madamerne er i ovnen steger du spejlæg i en pande med smør, indtil de har den ønskede konsistens (Gerne smilende).

11

Afslut med at placere spejlæg på hver Croque Madame og drys eventuel med lidt flagesalt og friskkværnet peber.

Hvad synes du om denne opskrift?

Klik på en stjerne for at angive bedømmelse

Gennemsnitsbedømmelse 5 / 5. Bedømmelser: 1

Ingen bedømmelser endnu

Noter til Croque Madame opskrift

Ost til Croque Madame

Man kan sagtens bruge en anden ost end lige Gruyére til at lave Croque Madame. Vi har eksempelvis også brugt Emmentaler og det fungerer ganske glimrende.

Skriv en kommentar