Chimichanga

Chimichanga

Chimichanga hørte jeg om for første gang i filmen Deadpool tilbage fra 2016 – og det er jeg glad for at jeg gjorde.

Chimichanga er en lækker dybstegt eller gratineret burrito med lækkert mexicansk fyld. Chimichangas smager fantastisk og blandingen af den fede ost, de mange smagfulde krydderier og den lækre burrito udgør tilsammen en rigtig dejligt ret, som både kan spises alene eller med salat til.

Chimichangas findes i  mange forskellige udgave, men denne er gratineret i ovn og med oksekødsfyld.

Chimichanga

Opskrift på Chimichanga

Til ca. 4 personer

Ingredienser

Chimichanga fyld

Chimichanga

Fremgangsmåde

Chimichanga fyld

1

Steg finthakket løg, presset hvidløg og finthakket chili i olivenolie i en gryde et par minutter.

2

Tilføj hakket oksekød til gryden og brun det godt.

3

Tilføj kidneybønner, majs, tacosauce og hakkede tomater til gryden og rør det hele godt rundt.

4

Tilføj krydderierne (spidskommen, oregano, hvidløgspulver, paprika, salt og peber) og lad det simre i mindst 30 minutter – meget gerne længere.

Chimichangas

5

Kom en grydeskefuld (Ca. 1/8 del af fyldet) i den ene ende af en tortilla og top fyldet med en tynd skive frisk mozzarella eller revet mozzarella.

6

Fold siderne af tortillaen ind og rul tortillaen sammen fra den ene hvorpå fyldet ligger.

7

Gentag punk 6 og 7 for de resterende tortillas.

8

Kom alle chimichangas i et smurt ildfast fad og pensl dem godt med æg og drys revet cheddarost over.

9

Bag chimichangas i ovnen ved 200° varmluft i ca. 20 minutter (Indtil tortillaerne begynder at få en flot brunlig farve og osten er helt smeltet).

10

Server chimichangas med en skefuld tacosauce og creme fraiche på toppen.

Hvad synes du om denne opskrift?

Klik på en stjerne for at angive bedømmelse

Gennemsnitsbedømmelse 5 / 5. Bedømmelser: 1

Ingen bedømmelser endnu

Skriv en kommentar