Mini medaljer

Mini medaljer

En helt klassisk flødeskumskage uden så mange dikkedarer.

Er man til flødeskumskage, går man sjældent galt i byen med en medalje. Medaljen kan kreeres i et hav af forskellige variationer. Dette er en helt klassisk en af slagsen.

I stedet for at tilføje sukker til flødeskummen kan du lave bærflødeskum ved at tilføje lidt af din hjemmelavede syltetøj til flødeskummet.

Mini medaljer

Opskrift på Mini medaljer

Til ca. 10 personer

Ingredienser

Mørdej

Vaniljecreme

Jordbærsyltetøj

Flødeskum

Glasur

Pynt

Fremgangsmåde

Mørdej

1

Bland flormelis, vaniljesukker og hvedemel i en skål. Skær den kolde smør i tern og smuldr det ud i melblandingen.

2

Find en ny skål frem og pisk ægget i skålen. Hæld herefter ægget over i skålen med de øvrige ingredienser og saml mørdejen.

3

Stil mørdejen på køl i minimum 20 minutter, gerne mere.

4

Tænd ovnen på 200 grader varmluft.

5

Når mørdejen er kold, rulles den ud til ca. 3 mm. tykkelse. Drys hvedemel (fremgår ikke af ingredienslisten) ud på bordet, inden du begynder at rulle mørdejen ud. Stik bunde ud af mørdejen og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Mine bunde er ca. 7 cm. i diameter.

6

Bag bundene i 8 minutter ved 200 grader varmluft til de er let gyldne.

Køl herefter bundene af.

Vaniljecreme

7

Bland alle ingredienserne i en kasserolle og tilbered vaniljecremen ved lav varme. Det er vigtigt, at du hele tiden rører i cremen. Det tager noget tid, inden cremen begynder at få konsistens, men fat mod, pludselig bliver vaniljecremen tyk.

Stil vaniljecremen på køl.

Jordbærsyltetøj

8

Skyl dine jordbær og nip stilkene af. Skær dem i lidt mindre stykker.

9

Put jordbær og vand i en kasserolle og lad det simre i ca. 5 minutter.

10

Tilsæt sukker og citronsaft og lad herefter blandingen koge i ca. 10 minutter. Hold godt øje med blandingen undervejs, da den ikke må blive for tyk.

11

Hæld din syltetøj på et skodet, varm glas og sæt det herefter på køl.

Flødeskum

12

Pisk piskefløden til flødeskum. Tilsæt evt. lidt sukker, hvis du er til en sød flødeskum ligesom jeg. Pas på, at flødeskummen ikke piskes for meget, så den skiller.

Glasur

13

Hæld den pasteuriserede æggehvide i en skål og tilføj flormelis og eddike.

Rør glasuren sammen, indtil den bliver en hvid, luftig ensartet masse.

Samling

14

Put en tylle i en sprøjtepose og hæld flødeskummen på sprøjteposen.

Sprøjt flødeskum på halvdelen af mørdejsbundene. Flødeskummen sprøjtes langs kanten af bundene, så der bliver et hul i midten.

15

Læg en klat syltetøj i midten af mørdejsbundene med flødeskum på.

16

Fyld vaniljecreme ovenpå på syltetøjet på mørdejsbundene.

17

Pynt resten af mørdejsbundene med glasur, lilla pulverfarve og (skyllede) spiselige blomster. Læg dem herefter ovenpå de mørdejsbunde, som allerede er sprøjtet op med flødeskum, syltetøj og vaniljecreme.

Hvad synes du om denne opskrift?

Klik på en stjerne for at angive bedømmelse

Gennemsnitsbedømmelse 5 / 5. Bedømmelser: 7

Ingen bedømmelser endnu

Skriv en kommentar