Pastadej

Pastadej

Herhjemme elsker vi retter med pasta og særligt pasta af hjemmelavet pastadej er vi helt tossede med.

Den hjemmelavede pastadej kan bruges til alt slags pasta hvad enten du er til Cannelloni, Farfalle, Fettuccine, Fusilli, Lasagne, Makaroni, Ravioli, Spaghetti eller en af de mange andre pastatyper.

Pastadej

Opskrift på Pastadej

Til ca. 4 personer

Ingredienser

Pastadej

Fremgangsmåde

Pastadej

1

Hæld melet ud på bordet og dan en vulkan af melet (Et bjerg med hul i midten).

2

Slå æggene ud i hullet i midten af melet og tilføj salt til æggene.

3

Rør melet, æggene og saltet sammen med en gaffel, indtil blandingen får en samlet konsistens. Hvis dejen er for tør tilsætter du lidt vand – hvis dejen er for våd tilsætter du lidt mere mel.

4

Ælt pastadejen godt igennem (Ca. 10 minutter) indtil pastadejen er god fast.

5

Pak pastadejen ind i husholdningsfilm og lad den hvile 30 minutter på køkkenbordet.

6

Pak pastadejen ud og gnidr den ind i lidt durumel.

7

Kør din pastadej igennem en pastamaskine indtil den ønskede tykkelse opnåes (En kagerulle kan også klare det). Hvis pastadejen er for klistret vender du den bare i mere durummel.

8

Skær pastadejen i den ønskede form ved hjælp af en pastamaskine (En kniv kan i nødstilfælde også bruges).

9

Bring godt saltet vand i kog i en gryde og tilføj pastaen til gryden og kog pastaen i ca. 2 minutter.

10

Hæld vandet fra pastaen med det samme og server pastaen med dit favorittilbehør umiddelbart efter.

Hvad synes du om denne opskrift?

Klik på en stjerne for at angive bedømmelse

Gennemsnitsbedømmelse 5 / 5. Bedømmelser: 3

Ingen bedømmelser endnu

Skriv en kommentar