Herhjemme elsker vi retter med pasta og særligt pasta af hjemmelavet pastadej er vi helt tossede med.
Den hjemmelavede pastadej kan bruges til alt slags pasta hvad enten du er til Cannelloni, Farfalle, Fettuccine, Fusilli, Lasagne, Makaroni, Ravioli, Spaghetti eller en af de mange andre pastatyper.
Opskrift på Pastadej
Til ca. 4 personerIngredienser
Pastadej
-
tipo 00 hvedemel 300 g.
Fremgangsmåde
Pastadej
1Hæld melet ud på bordet og dan en vulkan af melet (Et bjerg med hul i midten).
2Slå æggene ud i hullet i midten af melet og tilføj salt til æggene.
3Rør melet, æggene og saltet sammen med en gaffel, indtil blandingen får en samlet konsistens. Hvis dejen er for tør tilsætter du lidt vand – hvis dejen er for våd tilsætter du lidt mere mel.
4Ælt pastadejen godt igennem (Ca. 10 minutter) indtil pastadejen er god fast.
5Pak pastadejen ind i husholdningsfilm og lad den hvile 30 minutter på køkkenbordet.
6Pak pastadejen ud og gnidr den ind i lidt durumel.
7Kør din pastadej igennem en pastamaskine indtil den ønskede tykkelse opnåes (En kagerulle kan også klare det). Hvis pastadejen er for klistret vender du den bare i mere durummel.
8Skær pastadejen i den ønskede form ved hjælp af en pastamaskine (En kniv kan i nødstilfælde også bruges).
9Bring godt saltet vand i kog i en gryde og tilføj pastaen til gryden og kog pastaen i ca. 2 minutter.
10Hæld vandet fra pastaen med det samme og server pastaen med dit favorittilbehør umiddelbart efter.