Mini gateau marcels

Mini gateau marcels

Første gang vi spiste gateau marcel, præsenterede tjeneren kagen som en chokoladekage uden mel. Det er der i sig selv ikke noget forkert i, men jeg synes nu nok, at det er en lidt flad beskrivelse af denne syndige herlighed. Måske fordi ordet chokoladekage giver mig associationer til sådan en lidt tør bradepandekage med tynd glasur og tivolikrymmel. Uden selv at skulle kaste mig ud i en storslået præsentation af kagen, vil jeg kort og godt beskrive kagen som en kage bestående af chokolademousse, hvoraf en del af moussen er bagt, mens den resterende del af moussen er frisk.

Kagen er oprindeligt skabt af den franske stjernekok Michel Michaud, der i 2005 modtog hædersprisen “Kokkenes Kok” og i 2008 blev ridder af den franske fortjenstorden Mérite Agricole. Herudover har han modtaget michelinstjerner for sin kokkekunst både i Frankrig og i Danmark.

Nok om manden og historien bag. Nu er det bare om at komme igang med at bage de små, syndige chokoladebomber. Velbekomme.

Mini gateau marcels

Opskrift på mini gateau marcels

Til ca. 10 personer

Ingredienser

Fremgangsmåde

Mini gateau marcels

1

Tænd ovnen på 175 grader alm. ovn.

2

Hak den mørke chokolade fint, og stil den til side.

3

Pisk de pasteuriserede æggehvider helt stive. Æggehviderne skal piskes så stive, at du kan vende skålen på hovedet, uden at æggehviderne falder ud eller “rykker på sig”.

Når æggehviderne er pisket stive, tilsættes 30 gram sukker en teskefuld ad gangen, mens der fortsat piskes. Fortsæt med at piske til æggehviderne er glatte og blanke.

4

Smelt smør i en kasserolle. Når smørret er smeltet, tages kasserollen af varmen og den hakkede chokolade tilsættes. Smør og chokolade blandes til en ensartet masse. Stil herefter blandingen til side, så den kan køle en lille smule af.

5

Pisk de pasteuriserede æggeblommer og sukker til en luftig æggesnaps.

6

Hæld forsigtigt chokoladeblandingen over i æggesnapsen med en dejskraber. Vend chokoladeblandingen rundt i æggesnapsen indtil du har en ensartet masse.

7

Vend 1/4 af æggehvidemassen ned i dejen og sørg for, at dette forsigtigt blandes sammen til en ensartet masse. Tilsæt herefter resten af æggehvidemassen 1/4 ad gangen på samme måde.

8

Smør dine bageforme (fremgår ikke af ingredienslisten) og fordel halvdelen af dejen i formene. Bag kagerne i 15 minutter ved 175 grader alm. ovn.

Den anden halvdel af dejen opbevares på køl, indtil kagerne er færdigbagte og afkølede.

Ganache

9

Hak den lyse og den mørke chokolade og smelt det over vandbad.

10

Hæld piskefløden op i en kasserolle og giv den et kort opkog. Tag den herefter af varmen.

11

Hæld 1/3 af den varme piskefløde over i den smeltede chokolade og rør godt rundt med en dejskraber. Ganachen samler sig.

Tilføj endnu 1/3 af den varme piskefløde og rør godt rundt.

Tilføj endelig den sidste 1/3 af piskefløden og rør godt rundt indtil du har en glat, ensartet ganache.

12

Lad ganachen køle af. Hæld den herefter på en sprøjtepose med en lille rund tylle, og lad den køle lidt.
Pas på med at lade ganachen ligge for længe på køl, da den ellers bliver så fast, at du ikke kan sprøjte den ud.

Samling og pynt

13

Når kagerne er helt afkølede, tages de ud af formene. Rul kagefolie rundt om kagerne og “luk” kagefolien ved hjælp af papirclips.

Tag dejen ud af køleskabet og fordel den over kagerne. Sæt herefter kagerne på frys, minimum et par timer.

14

Tag formene ud af fryseren ca. to timer inden kagerne skal serveres. Tag forsigtigt kagefolien af kagerne og stil kagerne på køl, så de kan tø op.

15

Sigt kakao ud over kagerne.

Pynt med ganache og ananaskirsebær.

Hvad synes du om denne opskrift?

Klik på en stjerne for at angive bedømmelse

Gennemsnitsbedømmelse 5 / 5. Bedømmelser: 1

Ingen bedømmelser endnu

Skriv en kommentar