Brownies med baileyscreme og glukose tuiles

Brownies med baileyscreme og glukose tuiles

Hvis du også er pjattet med bailey’s, så er denne syndige brownie med baileyscreme en sikker vinder.

Brownien er bagt i en kageform, der måler 20×20 cm. Den kan sagtens bages nogle dage inden, den skal serveres. Brownien puttes da på frys, og optøs herefter i køleskab i ca. 6 timer.

De små glukose tuiles er bagt på en almindelig macaronmåtte. Hvis du bager flere glukose tuiles, end du skal bruge, kan de med fordel opbevares tørt i en lufttæt beholder. Pas på med at putte dine glukose tuiles på køl, da de så bliver klistrede. Pyntes browniestykkerne for igen at blive stillet på køl inden servering, anbefaler jeg derfor, at glukose tuiles først sættes på browniestykkerne lige inden servering.

Brownies med baileyscreme og glukose tuiles

Opskrift på Brownies med baileysmousse og glukose tuiles

Til ca. 4 personer

Ingredienser

Brownies

Baileyscreme

Ganache

Hvid chokoladecreme

Glukose tuiles

Øvrig pynt

Fremgangsmåde

Brownies

1

Tænd ovnen på 175 grader varmluft.

2

Hak den lyse og den mørke chokolade.

3

Smelt smør i en kasserolle ved lav varme. Tag kasserollen af varmen, når smørret er smeltet. Tilsæt herefter den hakkede chokolade og rør rundt med en dejskraber indtil smør og chokolade samler sig til en ensartet masse.

Lad chokolademassen køle.

4

Hæld hvedemel, sukker, vaniljesukker, salt og æg i en skål og pisk ingredienserne sammen til en ensartet masse.

5

Vend den afkølede chokolade ned i massen med en dejskraber. Start med at hælde lidt af chokoladen i ad gangen, vend rundt med dejskraberen, til massen er ensartet og hæld erefter mere chokolade i.

6

Beklæd din bageform med bagepapir. Hæld herefter browniedejen i formen og bag brownien i midten af ovnen i ca. 30-35 minutter ved 175 grader varmluft.

Når brownien er færdigbagt skal den køle helt af, inden den pyntes. Brownien har godt af et stå i køleskabet et døgns tid, inden den skal serveres.

Når brownien er kold, skæres kanterne af, hvorefter brownien skæres i den ønskedes størrelse. jeg fik 8 brownies af denne opskrift.
Kanterne kan med fordel gemmes til hjemmelavede trøffelkugler.

Baileyscreme

7

Put flødeost, flormelis, vaniljesukker og bailey’s i en skål, og pisk ingredienserne sammen til en ensartet masse (ca. 1 minut).

8

Pisk piskefløden til en let flødeskum.

Vend herefter de to masser sammen ved hjælp af en dejskraber.

9

Hæld baileyscremen på sprøjtepose med en stjerneformet tylle og læg creme på køl, indtil den skal bruges.

Ganache

10

Smelt lys og mørk chokolade over et vandbad.

11

Varm piskefløden op til kogepunktet og tag den herefter af varmen.

12

Hæld 1/3 af den varme piskefløde over i den smeltede chokolade og rør godt rundt med en dejskraber. Ganachen samler sig.

Tilføj endnu 1/3 af den varm piskefløde og rør godt rundt.

Tilføj endelig den sidste 1/3 af piskefløden og rør rundt, indtil du har en glat, ensartet ganache.

13

Hæld din ganache på en sprøjtepose med en lille rund tylle og læg den i køleskabet, indtil den har den rette konsistens.

Hvid chokoladecreme

14

Læg husblas i blød i koldt vand i min. 10 minutter.

15

Hak den hvide chokolade.

16

Hæld piskefløde og vaniljesukker i en lille kasserolle. Varm op til lige under kogepunktet og tag herefter kasserollen af varmen og hæld piskefløden over i den hvide chokolade. Rør rundt med en dejskraber, indtil du har en ensartet masse.

17

Vrid husbalssen fri for vand og opløs den i den varme chokolademasse.

18

Put husholdningsfilm over chokolademassen og stil den på køl. Husholdningsfilmen skal helt ned at røre ved chokolademassen i skålen. Lad chokolademassen køle til køleskabstemperatur (4-5 grader).

Når du skal bruge chokoladecremen, piskes chokolademassen luftig med en elpisker. Der skal piskes i ca. 1-2 minutter. Ikke længere end det, da du så risikerer at din chokoladecreme skiller. Put herefter din hvide chokoladecreme på sprøjtepose med en lille stjerneformet tyllle.

Glukose tuiles

19

Tænd ovnen på 150 grader alm. ovn.

20

Sæt klatter af glukosesirup på en silikonemåtte. Du skal lave mindst lige så mange klatter, som du har brownies. Lav gerne et par ekstra i tilfælde af, en nogle knækker, når du skal stikke dem i kagerne. Jeg har brugt en macaronmåtte, da det gør det lettere at styre størrelsen og formen på de færdige tuiles.

Smør glukosesiruppen let ud med en paletkniv.

21

Bag dine glukosetuiles i den øverste 1/3 af ovnen i ca. 60 minutter ved 150 grader alm. ovn.

Undlad så vidt muligt at åbne ind til dine tuiles undervejs, da du så risikerer at ødelægge boblerne i dine tuiles.

Lad herefter dine tuiles køle.

Pynt

22

Spøjt dutter af baileyscreme, ganache og hvid chokoladecreme på dine brownies. Pynt herefter med glukose tuiles og skovsyre.

Hvad synes du om denne opskrift?

Klik på en stjerne for at angive bedømmelse

Gennemsnitsbedømmelse 5 / 5. Bedømmelser: 1

Ingen bedømmelser endnu

Skriv en kommentar