Stromboli er en aktiv vulkanø nord for Sicilien i Italien, men det er også en lækker, italiensk ret.
Retten minder på mange måde om en sammenrullet pizza eller en calzone, men adskiller sig alligevel. Stromboli findes i mange varianter, men den klassiske består af italiensk ost (typisk mozzarella), afskåret kød (typisk salami, capocollo, bresaola eller chorizo) og grønt sammenrullet i italiensk dej.
Stromboli blev angiveligt opfundet af italienske immigranter i Philadelphia i USA og er eftersigende opkaldt efter den italienske film af samme navn fra 1950.
Opskrift på Stromboli
Til ca. 4 personerIngredienser
Pizzadej
-
gær 10 g.vand (lunken) 2 dl.honning (gerne flydende) 1 tsk.olivenolie 2 spsk.durummel 2 dl.tipo 00 hvedemel 4 dl.
Fyld
-
peberfrugt 1 stk.mozarella (revet) 150 g.
Fremgangsmåde
Pizzadej
1Smuldr gæren og opløs det i det lunkne vand. Tilsæt derefter olie, honning og salt og rør det hele godt rundt. Tilsæt derefter durumel og hvedemel lidt efter lidt (gem lidt hvedemel). Ælt nu dejen godt og grundigt igennem og stil den til at hæve overdækket i ca. 2 timer.
Fyld
2Hak peberfrugt, basilikum, chorizo og hvidløg i små, fine stykker og bland det sammen med mozzarellaen i en skål.
Stromboli
3Del pizzadejen i 2 lige store klumper og rul disse ud til to tynde firkanter (gerne med håndkraft, men ellers med en kagerulle). Fordel herefter fyldet på de to pizzabunde og rul herefter hver pizza sammen som en roulade. Læg dem med lukningen nedad på en bageplade med bagepapir og giv dem 15 minutter ved 200° varmluft.
En kommentar til “Stromboli”
Skriv en kommentar
Rigtig god ret og meget afvekslende, hvis man som mig er ved at køre træt i almindelige pizzaer.