Stromboli

Stromboli

Stromboli er en aktiv vulkanø nord for Sicilien i Italien, men det er også en lækker, italiensk ret.

Retten minder på mange måde om en sammenrullet pizza eller en calzone, men adskiller sig alligevel. Stromboli findes i mange varianter, men den klassiske består af italiensk ost (typisk mozzarella), afskåret kød (typisk salami, capocollo, bresaola eller chorizo) og grønt sammenrullet i italiensk dej.

Stromboli blev angiveligt opfundet af italienske immigranter i Philadelphia i USA og er eftersigende opkaldt efter den italienske film af samme navn fra 1950.

Stromboli

Opskrift på Stromboli

Til ca. 4 personer

Ingredienser

Fremgangsmåde

Pizzadej

1

Smuldr gæren og opløs det i det lunkne vand. Tilsæt derefter olie, honning og salt og rør det hele godt rundt. Tilsæt derefter durumel og hvedemel lidt efter lidt (gem lidt hvedemel). Ælt nu dejen godt og grundigt igennem og stil den til at hæve overdækket i ca. 2 timer.

Fyld

2

Hak peberfrugt, basilikum, chorizo og hvidløg i små, fine stykker og bland det sammen med mozzarellaen i en skål.

Stromboli

3

Del pizzadejen i 2 lige store klumper og rul disse ud til to tynde firkanter (gerne med håndkraft, men ellers med en kagerulle). Fordel herefter fyldet på de to pizzabunde og rul herefter hver pizza sammen som en roulade. Læg dem med lukningen nedad på en bageplade med bagepapir og giv dem 15 minutter ved 200° varmluft.

Hvad synes du om denne opskrift?

Klik på en stjerne for at angive bedømmelse

Gennemsnitsbedømmelse 4.8 / 5. Bedømmelser: 6

Ingen bedømmelser endnu

En kommentar til “Stromboli”

Skriv en kommentar