Denne oreotærte tager ingen tid at lave men smager til gengæld himmelsk, hvis man da ikke er bange for de lidt “tungere” kager.
Den kan med fordel serveres med en kugle vaniljeis.
Velbekomme.
Opskrift på No bake oreotærte
Til ca. 8 personerIngredienser
Oreobund
-
oreo 2 pk.smør 105 g.flagesalt 1 nip
Ganache
-
lys chokolade 100 g.mørk chokolade 200 g.piskefløde 2 dl.
Pynt
-
Fremgangsmåde
Oreobund
1Blend de 2 pakker oreos i en minihakker. Dine oreos skal blendes, til de bliver helt pulveriserede.
2Smelt smøret og hæld det ned i minihakkeren til de pulveriserede oreos. Blend indtil oreomassen bliver ensartet.
3Fordel oreomassen i din tærteform. Sørg for, at oreomassen også fordeles op langs tærteformens sider, så ganachen ikke løber ud, når den senere hældes ud over tærten.
4Stil din oreobund på køl, indtil den er helt afkølet. Har du travlt, kan du putte oreobunden på frost.
5Når oreobunden er afkølet, drysses et nip flagesalt ud over bunden. Bunden er herefter klar til at blive fyldt med ganache.
Ganache
6Smelt den mørke og den lyse chokolade over et vandbad.
7Hæld piskeføden op i en kasserolle og giv den et kort opkog. Tag den herefter af varmen.
8Hæld 1/3 af den varme piskefløde over i den smeltede chokolade og rør godt rundt med en dejskraber. Ganachen samler sig.
Tilføj endnu 1/3 af den varme piskefløde og rør godt rundt.
Tilføj endelig den sidste 1/3 af piskefløden og rør rundt indtil du har en glat, ensartet ganache.
9Hæld din ganache ud over den kolde oreobund.
Pynt
10Hak dine oreos over på midten og fordel dem på din oreotærte.
11Skyl dine blåbær og fordel dem på oreotærten.
12Skyl til sidst de spiselige blomster og pynt af.
Stil kagen på køl, indtil den skal serveres. Den bør stå i køleskabet mindst 2 timer inden servering.