Rugbrød med surdej

Rugbrød med surdej

Hjemmelavet rugbrød er bare noget specielt og særligt rugbrød med surdej smager fantastisk. Herhjemme har vi prøvet et utal af forskellige opskrifter på rugbrød med surdej, men udgaven med græskarkerner, rugkerner og øl er bestemt en af favoritterne.

Rugbrødet har en sprød skorpe og en dejlig og blød krumme. På grund af de mange kerner er rugbrødet meget mættende.

Rugbrød med surdej

Opskrift på Rugbrød med surdej

Til ca. 1 personer

Ingredienser

Kerneblanding

Rugbrød med surdej

Fremgangsmåde

Kerneblanding

1

Bland skårne rugkerner og græskarkerner i en skål og hæl kogende vand over.

2

Lad blandingen stå og trække i 1-12 timer alt efter hvor bløde kernerne ønskes.

Rugbrød med surdej

3

Rør lunkent vand og gær sammen i en skål.

4

Tilføj surdej, øl, salt og rugmel og rør det hele rigtig godt sammen (Brug gerne en røremaskine med en K-spade).

5

Smør en rugbrødsform med lidt smør og hæld rugbrødsdejen ned i den smurte rugbrødsform.

6

Pensel toppen af rugbrøddet med lidt vand og lad det hæve i 6-12 timer (Til det er hævet med ca. 50%).

7

Tænd oven på 240° varmluft og bag rugbrødet i 10 minutter.

8

Skru ned for varmen til 180° og bag rugbrødet færdigt. Det skal bage i 30-40 minutter eller indtil det opnår en kernetemperatur på 98°.

9

Tag rugbrødet ud af oven og lade det køle helt af inden servering.

Hvad synes du om denne opskrift?

Klik på en stjerne for at angive bedømmelse

Gennemsnitsbedømmelse 5 / 5. Bedømmelser: 3

Ingen bedømmelser endnu

Skriv en kommentar