Mørbrad ala Orange

Mørbrad ala Orange

Mørbrad ala orange er en god gammel dansk klassiker med svinemørbrad tilberedt i appelsinsauce.

Retten er super let af tilberede og indeholder kun få ingredienser.

Mørbrad ala orange kan serveres med ris eller kartofler, men herhjemme får vi den altid med ris.

Mørbrad ala Orange

Opskrift på Mørbrad á l órange

Til ca. 4 personer

Ingredienser

Kød

Sauce

Fremgangsmåde

Kød

1

Afpuds svinemørbraden grundigt for fedt, hinder og sener.

2

Steg bacon i en stor gryde og tag baconen op til afdrypning, når den er sprød.

3

Tilsæt smør til baconfedtet og brun svinemørbradene let på alle sider.

4

Tag svinemørbradene op af gryden og krydr dem med salt og peber.

Sauce

5

Tilsæt fløde, kulør og saften fra appelsinerne til gryden og bring saucen i kog under omrøring.

6

Smag saucen til med salt og peber og skru ned for saucen, så den småkoger.

Mørbrad ala Orange

7

Læg svinemørbradene ned i saucen og lad det hele småsimre indtil svinemørbradene er møre (ca. 20 minutter).

Servering

8

Skær svinemørbradene i skiver på ca. 2 cm. og vend dem i saucen.

9

Server mørbrad ala orange ovenpå ris og drys den sprøde bacon ovenpå.

Hvad synes du om denne opskrift?

Klik på en stjerne for at angive bedømmelse

Gennemsnitsbedømmelse 4 / 5. Bedømmelser: 6

Ingen bedømmelser endnu

Noter til Mørbrad á l órange opskrift

Helstegt eller i skiver

I stedet for at tilberede svinemørbradene hele og efterfølgende skære dem i skiver, så kan de skæres i skiver og tilberedes i skiver.

Skriv en kommentar