Bondebrød

Bondebrød

Opskrift på bondebrød.

Opskriften giver et stort brød (3 liter) eller to små (1,5 liter)

Bondebrød

Opskrift på Bondebrød

Til ca. 4 personer

Ingredienser

Bondebrød

Fremgangsmåde

Bondebrød

1

Rør aktiv surdej, rugmel, hvedemel og vand sammen på en røremaskine med en k-spade i 20 minutter ved middel hastighed.

2

Smør to rugbrødsforme (1,5 liter) (eller en stor rugbrødsform på 3 liter) med smør og put rugbrødsdejen i rugbrødsformene.

3

Gør dine hænder våde og tryk let dejen helt ned i rugbrødsformene.

4

Læg et fugtigt viskestykke over rugbrødsformene og stil dem til hævning i en kold ovn indtil dejene er hævet til dobbelt størrelse (6-12 timer alt efter hvor effektiv surdejen er).

5

Når dejene er hævet til ca. dobbelt tages rugbrødene størrelse, tages rugbrødene ud af den kolde ovn og ovnen opvarmes efterfølgende til 180 grader almindelig ovnfunktion.

6

Når oven er varm sættes rugbrødene ind i oven og bondebrødene bages i 1 time.

7

Efter 1 time i ovnen tages rugbrøddene ud af ovnen. Hvis du ønsker en sprød skorpe tager du bondebrødene ud af rugbrødsformene med det samme og hvis du ønsker en blødere skorpe, så lader du bondebrødene stå i 15 minutter før du tager dem ud af rugbrødsformene.

8

Lad bondebrødene køle helt af (Ca. 1 time) før de skæres ud.

Hvad synes du om denne opskrift?

Klik på en stjerne for at angive bedømmelse

Gennemsnitsbedømmelse 4 / 5. Bedømmelser: 1

Ingen bedømmelser endnu

Skriv en kommentar