Opskrift på bondebrød.
Opskriften giver et stort brød (3 liter) eller to små (1,5 liter)
Opskrift på Bondebrød
Til ca. 4 personerIngredienser
Bondebrød
-
Fremgangsmåde
Bondebrød
1Rør aktiv surdej, rugmel, hvedemel og vand sammen på en røremaskine med en k-spade i 20 minutter ved middel hastighed.
2Smør to rugbrødsforme (1,5 liter) (eller en stor rugbrødsform på 3 liter) med smør og put rugbrødsdejen i rugbrødsformene.
3Gør dine hænder våde og tryk let dejen helt ned i rugbrødsformene.
4Læg et fugtigt viskestykke over rugbrødsformene og stil dem til hævning i en kold ovn indtil dejene er hævet til dobbelt størrelse (6-12 timer alt efter hvor effektiv surdejen er).
5Når dejene er hævet til ca. dobbelt tages rugbrødene størrelse, tages rugbrødene ud af den kolde ovn og ovnen opvarmes efterfølgende til 180 grader almindelig ovnfunktion.
6Når oven er varm sættes rugbrødene ind i oven og bondebrødene bages i 1 time.
7Efter 1 time i ovnen tages rugbrøddene ud af ovnen. Hvis du ønsker en sprød skorpe tager du bondebrødene ud af rugbrødsformene med det samme og hvis du ønsker en blødere skorpe, så lader du bondebrødene stå i 15 minutter før du tager dem ud af rugbrødsformene.
8Lad bondebrødene køle helt af (Ca. 1 time) før de skæres ud.