Lasagne

Lasagne

Lige fra jeg var helt lille, så har en af mine absolut yndlingslivretter været lasagne.

Lasagne er som de fleste ved en italiensk pastaret, men hvad de færreste ved, er at lasagne stammer tilbage fra 1400-tallet, hvor den var en form for fattigmandsret som kunne bruges til få ryddet op i de råvarer, som man nu engang havde i overskud.

Lasagne findes i flere forskellige udgaver, hvoraf Lasagne Bolognese er den klart mest udbrede.

Lasagne

Opskrift på Lasagne

Til ca. 4 personer

Ingredienser

Lasagnesauce

Mornaysauce

Øvrigt

Fremgangsmåde

Lasagnesauce

1

Hak løg og hvidløg fint og sauter i olivenolie, indtil de er gyldne i en stor gryde.

2

Tilsæt hakket oksekød til gryden og brun det.

3

Tilsæt groftrevet gulerod, groftrevet squash, grofrevet bladselleri, tomatpure, hakkede tomater, rødvin, timian og oregano til gryden og rør det hele godt rundt.

4

Sku ned for varmen og lad gryden saucen simre under låg i mindst 2 timer (Gerne meget længere).

5

Smag saucen til med salt og peber og eventuelt også lidt mere timian og/eller oregano.

Mornaysauce

6

Smelt smør langsomt i en gryde og pisk hvedemel i.

7

Tilføj mælk til gryden og rør det hele godt sammen.

8

Tilføj mozzarellaost og lad osten smelte ind i saucen under oprøring.

9

Smag mornaysaucen til med muskatnød, salt og peber.

Lasagne

10

Smør et ovnfast fad med smør og kom et lag mornaysauce i bunden.

11

Kom herefter skiftevis et lag lasagnesauce og lasagneplader i fadet.

12

Slut med et lag lasagnesauce og top med mornaysauce og frisk mozzarella.

12

Bag lasagnen i en forvaret ovn ved 200 grader varmluft i 25 minutter.

13

Tag lasagnen ud af ovnen og lad den hvile i minimum 5 minutter.

Hvad synes du om denne opskrift?

Klik på en stjerne for at angive bedømmelse

Gennemsnitsbedømmelse 5 / 5. Bedømmelser: 1

Ingen bedømmelser endnu

Noter til Lasagne opskrift

Lasagneplader

Brug eventuelt hjemmelavede lasagneplader til lasagnen – det smager bare bedre.

Hviletid

Glem absolut ikke hviletiden! De sidste 5 minutter er afgørende for at lasagnen sætter sig ikke forekommer vandet.

Lav rigeligt

Lasagne har den helt særlige egenskab, at den faktisk er bedre dagen efter den er lavet. Vi laver derfor altid rigeligt lasagne (Ofte dobbelt af ovenstående lasagne opskrift) så har vi til dagen efter og nogle gange også lidt til fryseren.

Skriv en kommentar