Arizona Burger

Arizona Burger

En af de vigtigste ting ved en god festival er en rigtig god festivals bruger – og den bedste som jeg personligt har fået er en Arizona Burger, som jeg både har nydt til Skive Festival og til Smukfest. Arizona Burger er en rimelig stor og ellers ret klassisk burger, som bare smager helt fantastisk.

Arizona Burger består af et såkaldt chillistykke som burgerbolle (Kan købes hos Dagrofa), en stor burgerbøf, bacon, agurk, frillice salat, syltet rødløg, ostesauce, ketchup og burgerdressing.

Når man får en Arizona Burger på en festival i godt vejr, til god musik og måske sammen med en god fadøl, så er det selvfølgelig noget helt specielt – men denne hjemmelavede udgave kan helt sikkert også noget.

Arizona Burger

Opskrift på Arizona Burger

Til ca. 4 personer

Ingredienser

Arizona Burgerbøf

Arizona Burger & tilbehør

Fremgangsmåde

Stegning af bacon

1

Skær bacon i relativt tykke skiver og placer dem på en bageplade beklædt med bagepapir.

2

Steg baconskiverne i ca. 15 minutter (Eller indtil de er gyldne og sprøde) i en forvarmet ovn på 200 grader almindelig ovn.

3

Tag baconskiverne ud af ovnen og læg dem til afdrypning på køkkenrulle.

Arizona Burgerbøf og burgerbolle

4

Rør hakket oksekød, æg, mel, salt, peber og barbecue krydderi sammen til en fars og stil på køl i ca. 30 minutter.

5

Form nogle store, men relativt flade burgerbøffer som passer nogenlunde til burgerbollerne (chilistykkerne).

6

Grill burgerbøfferne ved relativ hård varme i ca. 5 minutter på hver side (Bøfferne kan selvfølgelig også tilberedes på en pande, men den mest autentiske smag opnås ved at grille dem).

7

I de sidste 2 minutter af grilltiden lægges burgerbollerne (chilistykkerne) også på grillen, så de bliver dejlige lune, uden at blive sprøde.

Samling af Arizona Burger

8

Smør underbollerne med burgerdressing og læg stykker af frillice salat, skiver af agurk og ringe af syltet rødløg ovenpå burgerdressingen.

9

Dernæst lægges burgerbøf, ost og bacon ovenpå burgeren.

10

Til sidst smøres overbollen med ketchup og top og bund samles, hvorefter Arizona Burgeren er klar.

Hvad synes du om denne opskrift?

Klik på en stjerne for at angive bedømmelse

Gennemsnitsbedømmelse 4 / 5. Bedømmelser: 6

Ingen bedømmelser endnu

Noter til Arizona Burger opskrift

Skal burgerbollen være et chillistykke?

Chillistykkerne kan være lidt svære at få fat i, da de mig bekendt kun forhandles hos Dagrofa og da man skal købe mange af gangen. En lignende burgerbolle kan selvfølgelig bruges, men den mest autentiske smag fås med Chilistykkerne som i øvrigt laves af Schulstad.

Skal det være Heinz Ketchup?

Man kan sagtens bruge en ketchup fra et andet mærke eller en hjemmelavet ketchup, men den mest autentiske smag får man med Heniz Ketchup.

Skal det være AH Burgerdressing?

Man kan sagtens bruge en burgerdressing fra et andet mærke eller en hjemmelavet burgerdressing, men den mest autentiske smag får man med AH Burgerdressing.

 

Skriv en kommentar