Gaeng Phed Gai

Gaeng Phed Gai

Da vi boede i København var en af vores yndlings fastfoodretter Gaeng Phed Gai. Dette fortsatte da vi flyttede til Viborg, hvor Familiecaféen Thai Take Away laver en helt fantastisk Gaeng Phed Gai.

Vi har dog også sammensat vores egen opskrift på en hjemmelavet omgang Gaeng Phed Gai, som vi uden tvivl også elsker. Gaeng Phed Gai betyder eftersigende stærk kylling karry og det er egentlig et meget passende navn, for thairetten som består af forskellige grøntsager, kylling og rød karry.

Gaeng Phed Gai serveres med ris.

Gaeng Phed Gai

Opskrift på Gaeng Phed Gai

Til ca. 4 personer

Ingredienser

Gaeng Phed Gai

Ris

Fremgangsmåde

Gaeng Phed Gai

1

Varm en wokgryde og smelt kokosolie heri.

2

Tilføj rød karrypasta og brænd det hurtigt i kokosolien.

3

Tilsæt gulerødder i små skriver, broccoli i små stykker, finthakket chili og babymajs i små skiver til wokken og rør det hele godt rundt.

4

Tilføj kokosmælken til wokken og rør det hele godt rundt under høj varme, indtil kokosmælken er varm.

5

Tilsæt hønsefond, fiskesauce, hoisin sauce og rørsukker til wokken og rør det hele rundt.

6

Tilføj små fine stykker kylling til retten og varm det hele godt igennem – indtil kyllingen er gennemstegt.

7

Tilføj basilikumblade, bambusskud og kaffir limeblade til rettet og giv det hele retten et opkog, indtil den ønskede konsistens på grøntsagerne opnås (Jo længere det koger jo blødere bliver grøntsagerne).

Ris til Gaeng Phed Gai

8

Kog risene i letsaltet vand i en gryde eller en riskoger i den på risene angivne tid (Omkring 20 minutter).

Hvad synes du om denne opskrift?

Klik på en stjerne for at angive bedømmelse

Gennemsnitsbedømmelse 4.9 / 5. Bedømmelser: 13

Ingen bedømmelser endnu

Skriv en kommentar