Små squashkager

Små squashkager med pistacie og mini marengs

De fleste har smagt en squashkage, så de fleste af os ved også, at squashkager typisk er svampede og lækre. Dog har de oftest et lidt beskedent udtryk. Da vi også spiser med øjnene, har jeg givet mine små squashkager et nyt look.

Squashkagerne er, iklædt pistaciekerner, ganache og mini marengs, forklædt som skovbund.
Opskriften på mini marengs finder du her. De hvide mini marengs er sprøjtet ud med en lille stjernetylle og er drysset med lidt hakkede pistaciekerner, inden de er blevet bagt.

Jeg ville ønske, at pistaciekernerne havde været lidt grønnere, men det var de nu engang ikke. Et lidt grønnere look ville ellers have været klædeligt.

Squashkagerne er bagt i en silikoneform med huller, der måler 7 cm. i diameter og er 3,5 cm. høje.

Hvis du ikke skal bruge squashkagerne med det samme, kan du sagtens lade dem stå på køl nogle dage. Dog er fugten i køleskabet ikke godt for mini marengsene, så vent med at pynte af med disse, til du skal bruge kagerne.

Små squashkager

Opskrift på Små squashkager med pistacie og mini marengs

Til ca. 10 personer

Ingredienser

Squashkager

Creme cheese frosting

Ganache

Øvrig pynt

Fremgangsmåde

Squashkager

1

Tænd ovnen på 180 grader almindelig ovn.

2

Bland hvedemel, kanel, kardemomme, ingefær, natron, brun farin og sukker i en skål og rør ingredienserne godt sammen.

3

Tilsæt æggene og solsikkeolie og pisk godt sammen med de de øvrige ingredienser, indtil du får en ensartet dej.

4

Tilsæt til sidst revet squash. Pisk til dejen igen er ensartet.

5

Smør dine bageforme (fremgår ikke af ingredienslisten) og hæld dejen i formene.

Bag squashkagerne i 3o minutter ved 180 grader. Tjek med en kødnål, om kagerne er færdigbagte, inden de tages ud. Der må ikke sidde dej på kødnålen, når du tager den op af kagen. Gør der det, skal kagerne bages lidt længere tid i ovnen.

Lad herefter kagerne køle helt af.

Creme cheese frosting

6

Pisk smør, flødeost, flormelis og kanel sammen, til det har en fin, hvid og ensartet konsistens. Det er vigtigt, at du pisker, indtil frostingen bliver hvid, da din frosting ellers vil smage af smør.

Ganache

7

Smelt lys og mørk chokolade over et vandbad.

8

Varm piskefløden op til kogepunktet og tag den herefter af varmen.

9

Hæld ca. 1/3 af den varme piskefløde over i den smeltede chokolade og rør godt rundt med en dejskraber. Ganachen samler sig.

Tilføj endnu 1/3 af den varme piskefløde og rør godt rundt.

Tilføj endelig den sidste 1/3 af piskefløden og rør rundt indtil du har en glat, ensartet ganache.

10

Hæld din ganache på en sprøjtepose med en lille rund tylle og læg den i køleskabet indtil den har den rette konsistens.

Pynt

11

Der er højst sandsynligt kommet “toppe” på dine squashkager. Skær toppene af, så kagerne får en flad top.

12

Smør frosting ud over dine squashager. Vil du have et helt skarpt look på dine kager, kan du glatte frostingen ud med en varm paletkniv.

13

Hak pistaciekerne helt fint og pynt kagerne hermed.

Du kan enten drysse de hakkede pistaciekerner ud over kagerne eller hælde de hakkede pistaciekerne ud på en tallerken, som du så forsigtigt dypper dine kager ned i.

14

Pynt med ganache og mini marengs.

Hvad synes du om denne opskrift?

Klik på en stjerne for at angive bedømmelse

Gennemsnitsbedømmelse 5 / 5. Bedømmelser: 10

Ingen bedømmelser endnu

Skriv en kommentar