De fleste har smagt en squashkage, så de fleste af os ved også, at squashkager typisk er svampede og lækre. Dog har de oftest et lidt beskedent udtryk. Da vi også spiser med øjnene, har jeg givet mine små squashkager et nyt look.
Squashkagerne er, iklædt pistaciekerner, ganache og mini marengs, forklædt som skovbund.
Opskriften på mini marengs finder du her. De hvide mini marengs er sprøjtet ud med en lille stjernetylle og er drysset med lidt hakkede pistaciekerner, inden de er blevet bagt.
Jeg ville ønske, at pistaciekernerne havde været lidt grønnere, men det var de nu engang ikke. Et lidt grønnere look ville ellers have været klædeligt.
Squashkagerne er bagt i en silikoneform med huller, der måler 7 cm. i diameter og er 3,5 cm. høje.
Hvis du ikke skal bruge squashkagerne med det samme, kan du sagtens lade dem stå på køl nogle dage. Dog er fugten i køleskabet ikke godt for mini marengsene, så vent med at pynte af med disse, til du skal bruge kagerne.
Opskrift på Små squashkager med pistacie og mini marengs
Til ca. 10 personerIngredienser
Squashkager
-
hvedemel 300 g.kanel 2 tsk.kardemomme 0.5 tsk.ingefær 1 tsk.natron 2 tsk.brun farin 50 g.rørsukker 250 g.æg 4 stk.solsikkeolie 3 dl.squash (revet) 1 stk.
Creme cheese frosting
-
flødeost (neutral, ikke light) 200 g.smør (stuetemp.) 100 g.flormelis 210 g.kanel 0.5 tsk.
Ganache
-
lys chokolade 25 g.mørk chokolade 50 g.piskefløde 0.5 dl.
Øvrig pynt
Fremgangsmåde
Squashkager
1Tænd ovnen på 180 grader almindelig ovn.
2Bland hvedemel, kanel, kardemomme, ingefær, natron, brun farin og sukker i en skål og rør ingredienserne godt sammen.
3Tilsæt æggene og solsikkeolie og pisk godt sammen med de de øvrige ingredienser, indtil du får en ensartet dej.
4Tilsæt til sidst revet squash. Pisk til dejen igen er ensartet.
5Smør dine bageforme (fremgår ikke af ingredienslisten) og hæld dejen i formene.
Bag squashkagerne i 3o minutter ved 180 grader. Tjek med en kødnål, om kagerne er færdigbagte, inden de tages ud. Der må ikke sidde dej på kødnålen, når du tager den op af kagen. Gør der det, skal kagerne bages lidt længere tid i ovnen.
Lad herefter kagerne køle helt af.
Creme cheese frosting
6Pisk smør, flødeost, flormelis og kanel sammen, til det har en fin, hvid og ensartet konsistens. Det er vigtigt, at du pisker, indtil frostingen bliver hvid, da din frosting ellers vil smage af smør.
Ganache
7Smelt lys og mørk chokolade over et vandbad.
8Varm piskefløden op til kogepunktet og tag den herefter af varmen.
9Hæld ca. 1/3 af den varme piskefløde over i den smeltede chokolade og rør godt rundt med en dejskraber. Ganachen samler sig.
Tilføj endnu 1/3 af den varme piskefløde og rør godt rundt.
Tilføj endelig den sidste 1/3 af piskefløden og rør rundt indtil du har en glat, ensartet ganache.
10Hæld din ganache på en sprøjtepose med en lille rund tylle og læg den i køleskabet indtil den har den rette konsistens.
Pynt
11Der er højst sandsynligt kommet “toppe” på dine squashkager. Skær toppene af, så kagerne får en flad top.
12Smør frosting ud over dine squashager. Vil du have et helt skarpt look på dine kager, kan du glatte frostingen ud med en varm paletkniv.
13Hak pistaciekerne helt fint og pynt kagerne hermed.
Du kan enten drysse de hakkede pistaciekerner ud over kagerne eller hælde de hakkede pistaciekerne ud på en tallerken, som du så forsigtigt dypper dine kager ned i.
14Pynt med ganache og mini marengs.