Kandisstænger

Kandisstænger

Kandisstænger i fine farver giver et super fint touch til enhver festlig lejlighed.
Brug fx kandisstængerne til fødselsdag eller nytår.

Kandisstængerne kan både bruges i drinks eller i en varm kop the.

Disse kandisstænger blev lavet til et babyshower.

Kandisstænger

Opskrift på kandisstænger

Til ca. 10 personer

Ingredienser

Kandisstænger

Fremgangsmåde

Kandisstænger

1

Bring vandet i kog i en gryde.

2

Tilsæt sukkeret. Tilsæt lidt ad gangen, lad sukkeret smelte, så sukkermassen bliver helt klar, og tilsæt herefter mere sukker. Fortsæt til alt sukkeret er opløst.

3

Dyp dine træspyd forsigtigt i sukkermassen. Lad spydene tørre en lille smule og rul dem herefter i sukker. Når spydene dyppes i sukker, sikres det, at sukkerkrystallerne har noget at vokse på. Lad herefter dine træspyd tørre. Det er vigtigt, at de tørrer helt.

4

Tilsæt den ønskede pastafarve til sukkermassen og rør godt rundt, så farven bliver fordelt.

5

Find 10 mason jars (eller andre rummelige og høje glas) frem, og fordel sukkermassen i glassene.

6

Find 10 tøjklemmer frem. Træspydene placeres nu forsigtigt (så sukkeret ikke falder af) i de 10 mason jars ved at sætte tøjklemmerne fast på træspydene og lade tøjklemmerne hvile på kanten af mason jars. Det er vigtigt, at spydene står nogenlunde lige i mason jars, således der er plads til, at krystallerne kan vokse hele vejen rundt om spydene. Det er ligeledes vigtigt at spydende ikke rører bunden af mason jars, men at der derimod er god plads ned til bunden, så der også på toppen af spydene er plads til krystaller.

7

Vent nu tålmodigt i ca. en uges tid. Krystallerne vokser dag for dag.

Der dannes en tynd hinde på sukkermassen. Den skal du blot lade være.

8

Når du synes, krystallerne er store nok, slår du forsigtigt hul på sukkerhinden med en smørkniv og tager kandisstængerne op. Bemærk, at krystallerne syner større gennem glasset, end de i virkeligheden er. Sukkermassen hældes i vasken.

9

Lad kandisstængerne tørre. De er herefter klar til servering.

Hvad synes du om denne opskrift?

Klik på en stjerne for at angive bedømmelse

Gennemsnitsbedømmelse 0 / 5. Bedømmelser: 0

Ingen bedømmelser endnu

Skriv en kommentar