Lyserøde prinsesseboller

Prinsesseboller

De fleste elsker de klassiske fødselsdagsboller, men et sjovt og anderledes alternativ hertil er lyserøde prinsesseboller.

Lyserøde prinsesseboller

Opskrift på Prinsesseboller

Til ca. 8 personer

Ingredienser

Prinsesseboller

Fremgangsmåde

Prinsesseboller

1

Hæld mælken i en kasserolle og varm det meget forsigtigt op (Jeg sætter mit komfur på 2/9) under omrøring .

2

Kom smøren i kasserollen og lad det smelte.

3

Kom den varme mælk og smør i en skål og opløs gæren deri.

4

Sæt blandingen på en røremaskine og ælt dejen ved lav hastighed (Jeg sætter min på 2/6), mens du tilsætter melet lidt efter lidt.

5

Kom derefter æg ned i skålen og fortsæt æltningen i 8 minutter.

6

I det sidste minut af æltningen tilsætter du sukker, salt og pastafarve til skålen og lader den ælte indtil farven er blevet fordelt fint i dejen.

7

Sluk for røremaskinen og lad dejen hæve tildækket i 30 minutter.

8

Kom dejen ud på et meldrysset bord og form dejen til en lang pølse.

9

Skær dejpølsen ud i 16 ca. lige store stykker og form dem til boller og sæt dem på bageplader beklædt med bagepapir.

10

Lad bollerne efterhæve i 30 minutter.

11

Bag prinsessebollerne ved 185 grader varmluft i en forvarmet ovn i ca. 10 minutter.

12

Tag prinsessebollerne ud af oven og lad dem kort køle af på en rist inden servering.

Hvad synes du om denne opskrift?

Klik på en stjerne for at angive bedømmelse

Gennemsnitsbedømmelse 5 / 5. Bedømmelser: 7

Ingen bedømmelser endnu

Noter til Prinsesseboller opskrift

Alternativ til pastafarve

Hvis man ikke har adgang til pastafarve, så kan frugtfarve eller rødbedejuice anvendes som et alternativ. Både frugtfarve og rødbedejucie er testet med ovenstående opskrift med næsten ligeså godt et resultat som pastafarve.

Skriv en kommentar