Popcorn med saltkaramel

Popcorn med saltkaramel

En gammel kending i nye klæder. Denne lækre snack passer perfekt både til en aften på sofaen og en aften i selskab med vennerne. Rigtig god fornøjelse – og velbekomme.

Popcorn med saltkaramel

Opskrift på popcorn med saltkaramel

Til ca. 4 personer

Ingredienser

Popcorn

Saltkaramel

Fremgangsmåde

Popcorn

1

Varm olivenolien i en gryde.

2

Tilsæt pop-selv-popcorn og salt.

3

Ryst gryden undervejs.

4

Når popcornene er færdige, sorteres eventuelle upoppede majskerner fra.

5

Lad popcornene stå i gryden eller hæld dem over i en stor skål, så du er klar til at vende saltkaramellen i.

Saltkaramel

6

Gør en bageplade klar med bagepapir.

7

Hæld sukker i en stor gryde eller på en stor pande og smelt ved svag varme. Undgå at røre rundt i sukkermassen mens sukkeret smelter.

8

Når sukkeret næsten er smeltet, tilsættes smør og havsalt. Massen røres sammen til den er glat og tages herefter af varmen.

9

Tilsæt natron. Sukkermassen “puffer op”.

10

Sukkermassen hældes herefter over popcornene og fordeles ved at røre rundt med en grydeske. Her har du ikke uanet tid, da sukkermassen begynder at stivne.

11

Når sukkermassen er fordelt, hældes popcornene ud på bagepladen med bagepapir. Popcornene skilles så vidt muligt ad ved hjælp af to gafler. Når popcornene er blevet kolde kan de skilles ad med fingrene.

Hvad synes du om denne opskrift?

Klik på en stjerne for at angive bedømmelse

Gennemsnitsbedømmelse 5 / 5. Bedømmelser: 9

Ingen bedømmelser endnu

Skriv en kommentar