En gammel kending i nye klæder. Denne lækre snack passer perfekt både til en aften på sofaen og en aften i selskab med vennerne. Rigtig god fornøjelse – og velbekomme.
Opskrift på popcorn med saltkaramel
Til ca. 4 personerIngredienser
Popcorn
-
olivenolie 3 spsk.pop-selv-popcorn 1 dl.salt 2 tsk.
Saltkaramel
-
sukker 250 g.
Fremgangsmåde
Popcorn
1Varm olivenolien i en gryde.
2Tilsæt pop-selv-popcorn og salt.
3Ryst gryden undervejs.
4Når popcornene er færdige, sorteres eventuelle upoppede majskerner fra.
5Lad popcornene stå i gryden eller hæld dem over i en stor skål, så du er klar til at vende saltkaramellen i.
Saltkaramel
6Gør en bageplade klar med bagepapir.
7Hæld sukker i en stor gryde eller på en stor pande og smelt ved svag varme. Undgå at røre rundt i sukkermassen mens sukkeret smelter.
8Når sukkeret næsten er smeltet, tilsættes smør og havsalt. Massen røres sammen til den er glat og tages herefter af varmen.
9Tilsæt natron. Sukkermassen “puffer op”.
10Sukkermassen hældes herefter over popcornene og fordeles ved at røre rundt med en grydeske. Her har du ikke uanet tid, da sukkermassen begynder at stivne.
11Når sukkermassen er fordelt, hældes popcornene ud på bagepladen med bagepapir. Popcornene skilles så vidt muligt ad ved hjælp af to gafler. Når popcornene er blevet kolde kan de skilles ad med fingrene.