Wienerschnitzel opskrift

Wienerschnitzel

Wienerschnitzel er en klassisk ret bestående af paneret kalvekød med stegte kartofler, ærter og smørsovs. Retten wienerschnitzel stammer efter sigende fra Italien, hvor den i 1500 tallet blev importeret til Wien i Østrig.

Hjemme hos os elsker vi wienerschnitzel, da retten smager fantastisk og er relativt nem at lave.

Wienerschnitzel opskrift

Opskrift på Wienerschnitzel

Til ca. 4 personer

Ingredienser

Kartofler

Schnitzler

Tilbehør

Smørsovs

Wienerdreng

Fremgangsmåde

Kartofler

1

Skrub kartofler og kog dem i letsaltet vand i 20 minutter.

2

Skær kartoflerne i store tern og steg dem i smør, til de er gyldne og sprøde.

Schnitzler

3

Bank schnitzlerne flade med håndryggen.

4

Paner schnitzlerne ved at vende dem først i mel krydret med salt og peber, dernæst i sammenpisket æg og til sidst i rasp.

5

Steg schnitzlerne på en pande i ca. 3 minutter på hver side.

Tilbehør

6

Blanchér de frosne ærter i en gryde med kogende, letsaltet vand i ca. 2 minutter.

Smørsovs

7

Smelt smørret i en gryde og lad det brune let.

Wienerdreng

8

Anret schnitzlerne med en citronskive pyntet med benløse sild, kapers og revet peberrod ovenpå.

Hvad synes du om denne opskrift?

Klik på en stjerne for at angive bedømmelse

Gennemsnitsbedømmelse 5 / 5. Bedømmelser: 3

Ingen bedømmelser endnu

Skriv en kommentar