Da vi boede i Aarhus, var noget af det bedste vi kunne få en salat fra Mr. Mums.
Efterfølgende har vi forsøgt at kopiere den til en hjemmelavet udgave og heri er et af de vigtigste elementer, de overdrevent lækre ovnbagte tomater. Ovnbagte tomater tager ikke lang tid at lave, men de skal have lang tid i ovnen (4,5 timer), så det kræver lidt planlægning – de er dog ventetiden værd. Den lange bagetid i ovnen gør nemlig at tomaterne mister al væsken, samtidig med at smagen så koncentreres i tomatkødet.
De langtidsbagte tomater fungerer som nævnt fantastisk i en bland-selv-salat, men kan også bruges til tapas, i pastaretter, i sandwich, i burgere, som tilbehør og blot som en snack.
Opskrift på Ovnbagte tomater
Til ca. 4 personerIngredienser
Ovnbagte tomater
-
cherrytomater 500 g.
Fremgangsmåde
Ovnbagte tomater
1Skær tomaterne i halve og læg dem i et smurt ovnfast fad (Med skindsiden nedad).
2Drys tomaterne med salt, timian stængler og lidt olivenolie.
3Bag tomaterne i midten af ovnen ved 100 grader varmluft i 4,5 timer.
4Tag tomaterne ud af ovnen og lad dem køle af i 5 minutter før servering.