Bao opskrift

Bao

Bao er en dampet asiatisk bolle med fuld, som kan spises både som forret og som hovedret.

Bao stammer oprindeligt fra Taiwan og bliver ofte kald for kinesiske hamburgere.

Hjemmehos os elsker vi at få Bao som et anderledes alternativ, til retter som pitabrød og burger.

Bao opskrift

Opskrift på Bao

Til ca. 4 personer

Ingredienser

Baodej

Fyld (Kød)

Fyld (Grøntsager)

Fremgangsmåde

Marinade til nakkekoteletter

1

Bland fiskesauce, rørsukker, hoisin sauce, finthakket ingefær, finthakket hvidløg og lime sammen til en marinade.

2

Skær nakkekoteletterne i strimler og læg disse i marinanden i 24 timer (minimum 2 timer).

Baodej

3

Rør gær ud i lunkent vand og tilføj rørsukker, smeltet smør, salt og halvdelen af hvedemel.

4

Rør det hele godt igennem og tilføj resten af hvedemelet lidt efter lidt, indtil dejen er helt glat. Herefter sættes baodejen til hævning natten over.

5

Del dejen i otte lige store dele og rul hver del ud til en rund flad bolle.

6

Pensl hver bolle med olie på den ene side og fold herefter dem halvt over. Lad herefter bollerne hæve i 30 minutter.

7

Kom en asiatisk dampkoger over en gryde med kogende vand. Sæt et par boller i dampkogeren og lad dem dampe i 25 minutter.

Fyld (Kød)

8

Steg det marinerede kød indtil det er gennemstegt.

Fyld (Grøntsager)

9

Skær gulerødder, foråsløg og agurk i juliene strimler.

Samling af bao

10

Saml baobollerne med kød, grøntsager og drys til sidst sesam henover og dryp lidt chiliolie over.

Hvad synes du om denne opskrift?

Klik på en stjerne for at angive bedømmelse

Gennemsnitsbedømmelse 5 / 5. Bedømmelser: 6

Ingen bedømmelser endnu

Skriv en kommentar