Rabarbermarmelade

Rabarbermarmelade

Jeg er blevet helt tosset med rabarber og har nu også fået plantet rabarber i vores køkkenhave. Dog går der lidt endnu, inden de er klar til høst. I mellemtiden må jeg væbne mig med tålmodighed og de rabarber jeg kan købe mig til eller bliver foræret.

Heldigvis er det sæson for rabarber lige i tiden, og sidst jeg var i mødregruppe havde min veninde lavet den lækreste rabarbermarmelade af rabarber fra haven. Inden jeg tog hjem, forærede hun mig en favnfuld rabarber med forsikring om, at rabarbermarmelade er noget af det letteste at lave selv. Jeg kastede mig derfor fluks ud i diciplinen, og hun fik sørme ret. Rabarbermarmeladen blev en stor succes. Opskriften kommer derfor her.

Af opskriften nedenfor fik jeg marmelade til 2 små marmeladeglas.

Jeg har tilsat lidt pastafarve til marmeladen. Det er ren og skær for udseendets skyld. Farven på rabarbermarmeladen afhænger af, hvilken rabarbersort der anvendes, og da de anvendte rabarberstængler ikke var mørkerøde, synes jeg godt, at marmeladen kunne trække lidt ekstra farve.

Rabarbermarmelade

Opskrift på Rabarbermarmelade

Til ca. 8 personer

Ingredienser

Rabarbermarmelade

Fremgangsmåde

Rabarbermarmelade

1

Skyl og rens rabarberne og skær dem i mindre stykker.

Skyl herefter den (usprøjtede) citron og riv halvdelen af skallen på den fine side af et rivejern.

2

Put samtlige ingredienser (med undtagelse af pastafarven) i en lille kasserolle og bring indholdet i kog.

Skru herefter lidt ned for varmen og lad marmeladen koge i ca. 10-15 minutter, så rabarberne bliver møre og koger ud.

3

Hvis ikke din rabarbermarmelade har den ønskede konsistens, kan du tilføje lidt ekstra vand for at fortynde den.

Hvis ikke din rabarbermarmelade har den ønskede farve, kan du tilføje lidt lyserød pastafarve.

Endelig kan du blende marmeladen, hvis du ikke er så meget til “klumper” i marmeladen.
Personligt synes jeg, at det er lækkert, når marmeladen har lidt struktur. Men det er en smagssag.

4

Lad din nylavede marmelade køle lidt og hæld den herefter på skoldede marmeladeglas.

Hvad synes du om denne opskrift?

Klik på en stjerne for at angive bedømmelse

Gennemsnitsbedømmelse 5 / 5. Bedømmelser: 6

Ingen bedømmelser endnu

Skriv en kommentar