Små mørdejstærter med rabarbercurd og italiensk marengs

Små mørdejstærter med rabarbercurd og italiensk marengs

Jeg er blevet helt tosset med rabarber. Jeg har derfor lavet disse små mørdejstærter med rabarbercurd og italiensk marengs til flere hold gæster inden for den seneste måneds tid.

Mørdejstærterne er bagt i perforerede tærteringe på 8 cm. Mørdejstærterne kan med fordel laves en dag eller to i forvejen og opbevares i en lufttæt beholder.

Rabarbercurden kan også sagtens laves en dag eller to i forvejen og opbevares på køl.

Ud af denne portion fik jeg 6 små tærter med fyld.

Små mørdejstærter med rabarbercurd og italiensk marengs

Opskrift på Små mørdejstærter med rabarbercurd og italiensk marengs

Til ca. 6 personer

Ingredienser

Mørdejstærter

Rabarbercurd

Italiensk marengs

Pynt

Fremgangsmåde

Mørdejstærter

1

Bland samtlige ingredienser, med undtagelse af ægget, i en skål. Bland ingredienserne sammen ved at smuldre dem med fingrende. Når konsistensen begynder at minde om en form for fin og blød rasp, tilsættes ægget. Saml dejen hurtigt og forsøg at undgå at ælte dejen for meget.

Tryk dejen flad, pak den ind i husholdningsfilm og stil den på køl i ca. 1 time.

2

Tag dejen ud af køleskabet og tænd ovnen på 170 grader alm. ovn.

Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir. Placer herefter bagepapir med dej på et skærebræt og stil på køl i ca 10 minutter.

3

Stik 6 cirkler ud med dine perforerede tærteforme.

Skær herefter lange strimler af dej og læg dem rundt i kanten af tærteformene. Skær den overskydende dej af ved at skære langs kanten af tærteformene med en skarp kniv.

Hvis dejen bliver for klistret at arbejde med, kan den stilles på køl i 10 minutter igen, hvorefter arbejdet fortsættes.

Bag mørdejstærterne i ca. 14 minutter ved 170 grader alm. ovn.

Rabarbercurd

4

Skyl og rens rabarberne og skær dem i små stykker.

Put rabarberne i en kasserolle sammen med 50 g. sukker og vandet og kog blandingen, indtil rabarberne er helt møre.

5

Tilsæt citronsaft og hæld herefter blandingen i en minihakker og blend.

6

Pisk de resterende 150 g. sukker og æg til en lys og luftig æggesnaps.

7

Hæld forsigtigt rabarberblandingen ned i æggesnapsen og pisk let. Hæld herefter blandingen tilbage i kasserollen og giv blandingen et opkog, så massen tykner (ca. 15 min.).

8

Hæld blandingen tilbage i minihakkeren og tilsæt smørret lidt efter lidt mens der blendes.

Stil rabarbercurden på køl, indtil den skal bruges.

Italiensk marengs

9

Pisk de pasteruiserede æggehvider til en hvid, fast skum med et knivspids salt.

10

Varm sukker og vand i en lille kasserolle. Fortsæt med at varme sukkerlagen, indtil den er 118 grader varm.

11

Hæld forsigtigt sukkerlagen ned i æggehviderne i en tynd stråle, mens du pisker. Bliv ved med at piske, til du har en stiv og afkølet marengs. Her skal du have lidt tålmodighed.

Put herefter marengsen på sprøjtepose med en tylle.

Samling og pynt

12

Fyld dine mørdejstærter med rabarbercurd, dekorer tærterne med italiensk marengs, brænd marengsen let med en gasbrænder og pynt af med (skyllet) skovsyre og frysetørret skovbær.

Hvad synes du om denne opskrift?

Klik på en stjerne for at angive bedømmelse

Gennemsnitsbedømmelse 5 / 5. Bedømmelser: 1

Ingen bedømmelser endnu

Skriv en kommentar