Gullasch

Gullasch

Gullasch er en suppe bestående af primært kød, grøntsager og paprika.

Oprindeligt nydes Gullasch alene, men i Danmark får vi tit kartoffelmos, ris, brød, nudler eller makaroni til – min favorit er dog den oprindelige version, med grøntsager direkte i suppen.

Gullasch (Også kaldet Goulash) er en ungarns nationalret.

Gullasch

Opskrift på Gullasch

Til ca. 4 personer

Ingredienser

Gullasch

Fremgangsmåde

Gullasch

1

Svits finthakket løg i en stor gryde.

2

Tilføj spidskommen og paprika til gryden og rør det hele godt rundt.

3

Skær okseboven i mundrette tern og vend dem i mel.

4

Tilføj kødternene til gryden og brun dem sammen med løgene (2-3 minutter).

5

Tilføj vand til gryden og rør det hele godt rundt i et par minutter (Husk og kom helt ned i bunden af gryden, da de melede kødtern godt kan sætte sig fast i bunden af gryden).

6

Tilføj oksefond, hakkede tomater, kartofler, gulerødder, persillerod og peberfrugt til gryden og bring det hele i kog.

7

Skru ned for varmen og lad det hele simre i 2 timer og smag til sidst til med salt og peber.

Hvad synes du om denne opskrift?

Klik på en stjerne for at angive bedømmelse

Gennemsnitsbedømmelse 4 / 5. Bedømmelser: 1

Ingen bedømmelser endnu

Noter til Gullasch opskrift

Tilbehør til Gullasch

I ovenstående opskrift er der ikke tilbehør til, da der er kartofler, gulerødder og persillerod i selve gullaschen. Vil man gerne have kartoffelmos til gullaschen, så kan man undlade eller minimere grøntsagerne og i stedet få kartoffelmos til suppen.

Kød til Gullasch

I min opskrift har jeg brugt oksebov, men man kan sagtens bruge andre former for oksekød. Man kan selvfølgelig også bruge allerede udskårne gullaschtern.

Skriv en kommentar