En ret som vi elsker herhjemme og som vi kan glæde os til i flere dage er den klassiske franske simreret: Boeuf Bourguignon.
Boeuf Bourguignon er kort fortalt en oksestuing, som er braiseret i rødvin i flere timer sammen med lækre grøntsager.
Boeuf Bourguignon kræver noget tid at lave, men det er det hele værd og som en bonus så dufter huset fantastik imens det tilbereder.
Boeuf Bourguignon serveres ofte med kogte kartofler, kartoffelmos eller pasta – herhjemme foretrækker vi den med kartoffelmos til.
Opskrift på Boeuf Bourguignon
Til ca. 6 personerIngredienser
Boeuf Bourguignon
-
oksekød i tern 800 g.hvedemel 3 dl.salt 1 spsk.peber 1 spsk.smørbacon 300 g.løg 1 stk.hvidløg 4 fedgulerod 2 stk.bladselleri 2 stk.oksefond 1 spsk.vand 3 dl.tomatpuré 35 g.
Fremgangsmåde
Boeuf Bourguignon
1Skær oksekødet i tern og vend ternene i en blanding af mel, salt og peber.
2Brun okseternene let i smør i en gryde.
3Tag okseternene op af gryden og svits bacon let i gryden.
4Tilføj hakket løg og finthakket hvidløg til gryden med bacon og svits det et par minutter.
5Tilføj bladselleri i tern og gulerødder i tern til gryden og svits i et par minutter.
6Tilføj rødvin, oksefond, vand, tomatpuré og de brunede oksetern til gryden og rør det hele godt sammen.
7Tilføj laurbær blade til gryden og sæt gryden i ovnen med låg på ved 160° varmluft i 2-3 timer.
Kan din gryde ikke tåle at komme i ovnen, så lad is tedet gryden blive på komfuret og lad det hele simre let i 2-3 timer (Husk at røre i det engang imellem).
8Tilføj perleløg og halve champignoner til gryden og giv det hele 30 minutter mere i oven eller på komfuret.
9Smag til med salt og peber og server med kogte kartofler, kartoffelmos eller pasta og drys eventuelt lidt timian over retten.